Μελιτζανομπουρεκάκια με τυρί και λουκάνικο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 μελιτζάνες
  • 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 1-2 λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης
  • ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ..σ. πάστα πιπεριάς
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Κατά το ψήσιμο, γυρίζουμε μια φορά τις μελιτζάνες.
  2. Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο, τυλίγουμε σε κάθε φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. μελιτζάνας ένα κομμάτι τυρί και τα στρώνουμε σε πυρεξάκι.
  3. Κόβουμε σε φέτες το λουκάνικο και απλώνουμε ανάμεσα στα μπουρεκάκια.
  4. Κόβουμε και μερικά μικρά κομμάτια τυρί.
  5. Ανακατεύουμε τον χυμό ντομάτας με την πάστα πιπεριάς, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Περιχύνουμε τα μπουρεκάκια.
  7. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα του φούρνου στους 180οC. Σερβίρουμε ζεστό προς χλιαρό.

Αυτό το ήξερες

Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4038 Εμφανίσεις σήμερα: 4