Μελεκούνια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 350γρ. μέλι
  • 600γρ. σουσάμι
  • 100γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • ½ πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.σ. λεμόνι χυμό
  • 20-30 αμύγδαλα ασπρισμένα για γαρνιτούρα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΚαβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών σε φούρνο ή τηγάνι. Επίσης, σημαίνει: σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. το σουσάμι και το χτυπάμε πολύ καλά σε γουδί.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι και το αφήνουμε να σιγοβράσειΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. ανακατεύοντας μέχρι να χάσει λίγη από την υγρασία του. Προσθέτουμε το σουσάμι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
  3. Ανακατεύουμε και μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν τα απλώνουμε σε βρεγμένη μαρμάρινη επιφάνεια.
  4. Πιέζουμε τα αμύγδαλα μέσα στο μέλι όσο είναι ακόμη ζεστό. Τα βάζουμε σε απόσταση τέτοια όση θέλουμε να κόψουμε τα μελεκούνια και να έχει το καθένα ένα αμύγδαλο στο κέντρο.
  5. Όταν κρυώσει κόβουμε τα μελεκούνια σε ρόμβους και για να τα διατηρήσουμε τα τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη. Είναι ένα υγιεινό και πεντανόστιμο γλυκάκι.
Ρόδος
Δωδεκάνησα

Αυτό το ήξερες

Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3977 Εμφανίσεις σήμερα: 0