Χαλούμι σαγανάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ.- 250γρ. χαλούμι
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • ½ φλιτζ. (περίπου) αλεύρι για το πανάρισμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το χαλούμιΚυπριακό τυρί από αιγοπρόβειο ή συνδυασμό αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος. Είναι πολύ νόστιμο ψημένο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Εκκρεμεί ακόμη η κατοχύρωσή του ως ΠΟΠ στην ΕΕ. σε μπαστουνάκια και τα μουσκεύουμε μέσα σε κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζουμε και τα αλευρώνουμε.
  2. Σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το πιπέρι, και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Τα χτυπάμε όλα μαζί.
  3. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει, τινάζουμε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού ελαφρώς, τα βουτάμε στο αυγό και τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τα σερβίρουμε ζεστά, περιχύνοντας τα με το χυμό του λεμονιού και με 2 κουταλιές από το λάδι που τα τηγανίσαμε.
Γενικά
Κυπριακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Το χαλούμι αποτελεί το παραδοσιακό τυροκομικό προϊόν της Κύπρου. Είναι λευκό, ημίσκληρο τυρί, το οποίο παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα, πυτία και αλάτι. Το βασικό χαρακτηριστικό του...
Δύο είναι οι επικρατέστερες εκδοχές για το όνομα του χαλουμιού. Η πρώτη λέει ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη «άλμη», ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή το χαλούμι παίρνει το όνομά του από την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 39253 Εμφανίσεις σήμερα: 0