Κεφαλοτύρι τηγανητό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. κεφαλοτύρι
  • αλεύρι για το πανάρισμαΠερνάμε ένα κομμάτι κρέας, ψάρι κ.λ.π. από χτυπημένο αυγό και τριμμένη φρυγανιά.
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. σε χοντρές φέτες. Το αλευρώνουμε, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και το τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε ελαιόλαδο που πρώτα έχουμε αφήσει να ζεσταθεί καλά στο τηγάνι.
  2. Όταν το προσθέσουμε στο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά περίπου γιατί αλλιώς θα αρχίσει να λιώνει.
  3. Στο σερβίρισμα περιχύνουμε προαιρετικά με λεμόνι. Τέλειος μεζές για κάθε τραπέζι.

Αυτό το ήξερες

Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4680 Εμφανίσεις σήμερα: 0