Μαρουλοσαλάτα με σως αντζούγιας και τοματίνια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τη σαλάτα

  • 1 μαρούλι μικρό
  • 1 γαλλικό μαρούλι
  • 8-10 τοματίνια
  • ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος

για τη σως αντζούγιας

  • 5 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανός
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 πρέζα πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα μαρούλια και τα κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια. Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
  2. Ετοιμάζουμε τη σως. Ψιλοκόβουμε τις αντζούγιες και τις τοποθετούμε σε μούλτι. Προσθέτουμε τον μαϊντανός, το λάδι, το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και χτυπάμε για 5 δευτερόλεπτα με το μούλτι.
  3. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα μαρούλια και τα περιχύνουμε με τη σως αντζούγιας. Μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα τοματίνια και τον άνηθο.

Αυτό το ήξερες

Για να διατηρήσουμε το μαρούλι και τη σγουρή σαλάτα περισσότερο καιρό στο ψυγείο ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Πλένουμε πολύ καλά, φύλλο φύλλο, τη σαλάτα. Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2796 Εμφανίσεις σήμερα: 1