Μανιταρόσουπα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 10 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 5 μανιτάρια πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1½ λίτρο ζωμός λαχανικών
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σoτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι το κρεμμύδι να γίνουν διάφανο. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλατοπίπερο και σoτάρουμε για περίπου πέντε λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει το φαγητό. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια, προσθέτουμε ζεστό το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., μισή κούπα τη φορά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
  3. Αφήνουμε για πέντε λεπτά ακόμη να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7359 Εμφανίσεις σήμερα: 9