Κολοκυθόσουπα με μανιτάρια και παρμεζάνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κολοκύθα κίτρινη (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
  • 4 κ.σ. εξαιρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 5 μανιτάρια αγάρικα κομμένα στα τέσσερα
  • 2 μανιτάρια πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φλιτζ. ζωμός κότας
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τη φλούδα παρμεζάνας από ένα κομμάτι 500γραμμαρίων
  • ½ φλιτζ. φλέικς παρμεζάνας
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το καρότο, τα μανιτάρια και μετά από 2-3 λεπτά την κολοκύθα. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία.
  3. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας, τη πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή., την φλούδα παρμεζάνας και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε ότι έχει μείνει από τη φλούδα παρμεζάνας και με ραβδομπλέντερ ή χρησιμοποιώντας μούλτι κάνουμε πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. τα λαχανικά μέχρι να έχει απαλή υφή η σούπα. Προσθέτουμε ζωμό αν χρειάζεται ανάλογα με τα γούστα μας για το πόσο κρεμώδη θέλουμε την σούπα.
  4. Σερβίρουμε με φλέικς παρμεζάνας.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3143 Εμφανίσεις σήμερα: 1