Μακαρονοσαλάτα με τόνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (φιογκάκια, βίδες, πένες)
  • 2 κονσέρβες τόνος σε ηλιέλαιο
  • 200γρ. ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
  • 100ml μαγιονέζα light
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
ioanna
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κοχλάζον και αλατισμένο νερό βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ανάμεικτα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα, βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό και τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε μεγάλο μπολ ή σε λεκανάκι αδειάζουμε τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και τον τόνο. Ανακατεύουμε σε μπολ την μαγιονέζα με λίγο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα της μαγιονέζας τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 32719 Εμφανίσεις σήμερα: 0