Μακαρονοσαλάτα με αρακά και μπέικον

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. ζυμαρικά κοντά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. αρακάς βραστός
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.σ. κοφτή μαργαρίνη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
  2. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό λεμονιού.
  3. Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το μπέικον, τον αρακά και τα ζυμαρικά. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε. Ιδανικά αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.

Αυτό το ήξερες

Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6167 Εμφανίσεις σήμερα: 2