Μακαρονοσαλάτα με μουσταρδομαγιονέζα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. ριγκατόνι ή πένες ριγέ
  • ⅔ φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή ή ντιζόν
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ζάρια
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζ. σέλεριΠοικιλία σέλινου. Υπάρχει λευκό και πράσινο. ψιλοκομμένο (ή 1 κλωναράκι σέλινο)
  • πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
  2. Σε μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε την μαγιονέζα μαζί με την μουστάρδα, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την πάπρικα). Ανακατεύουμε να πάει παντού η σως.
  3. Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. την επιφάνεια της σαλάτας με πάπρικα.

Αυτό το ήξερες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 14045 Εμφανίσεις σήμερα: 2