Μαγειρίτσα με μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη σούπα

  • ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά.
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. φρεσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ¼ φλιτζ.άνηθος ψιλοκομμένος
  • ¼ φλιτζ. μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό,
  • ⅓ φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι

για το αυγολέμονο

  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κομματάκια.
  2. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα.. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για τρία λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, τον άνηθο, το μαιντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σουπα φτασει στο σημείο βρασμού, ρίχνουμε το ρύζι.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα τόσο όσο να’χει λίγο άνοιγμα στο πλάι. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι. ΑυγοκόβουμεΗ διαδικασία που κάνουμε για να βάλουμε αυγό σε φαγητά. Χτυπάμε το αυγό σ' ένα μπολάκι, έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά, σχεδόν σαν κλωστή, ζουμί από το φαγητό μας. Ρίχνουμε ζουμί τόσο ώστε η σούπα ή το φαγητό να έχει περίπου την ίδια θερμοκρασία με το μείγμα του αυγού. Ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Καλό είναι να μη ξαναβράζουμε τα φαγητά που έχουμε αυγοκόψει. και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες που έχουν σαν βάση τους τα λαχανικά θεωρούνται πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. 
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 14900 Εμφανίσεις σήμερα: 5