Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...
Μάφινς βρώμης με σταφίδες
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. πίτουρο βρώμης
- 1½ φλιτζ. σταφίδες
- 1½ φλιτζ. νερό
- ½ φλιτζ. γάλα
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- ½ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζ. ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- ¼ φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. σόδα φαγητού
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- ½ κ.γ. αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τα φορμάκια για τα μάφινς.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά το πίτουρο βρώμης ή λιγότερο, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, δεν θέλουμε να καεί. Σε μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι σταφίδες με το 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να απορροφήσουν οι σταφίδες σχεδόν εντελώς το νερό.
- Περνάμε από μπλέντερ τις σταφίδες για να γίνουν πουρέςΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό.. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ.
- Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πίτουρο αφού το αφήσουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το γάλα, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι, το αυγό και το ασπράδι του αυγού ελαφρώς χτυπημένο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα με τις σταφίδες τα άλευρα, το μπέικιν και τη σόδα φαγητού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο πίτουρο. Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σταφίδες και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς σχεδόν μέχρι το χείλος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. καλά τα μάφινς και να σφήξουν εξωτερικά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4196
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο