Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Μάφινς με σταγόνες κουβερτούρας
Υλικά συνταγής
- 125γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. σε θερμοκρασία δωματίου
- 100ml χυμός πορτοκάλι (φυσικός)
- 50ml γάλα
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14 - 16 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αναμειγνύουμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα.
- Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε) και λίγο χυμό πορτοκαλιού. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύουμε με κουτάλι .
- Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας μας και μοιράζουμε το μείγμα έτσι ώστε να φτάνει τα ⅔ και λίγο παραπάνω σε κάθε φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να φουσκώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Είναι είδος σοκολάτας και μοιάζει πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Η περιεκτικότητά της σε κακάο είναι περίπου 35-40% και η βασική χρήση της είναι στη ζαχαροπλαστική.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3250
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο