Μάφινς με επικάλυψη κουβερτούρας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τα μάφινς

  • 125γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100ml. χυμός πορτοκάλι (φυσικός)
  • 50ml. γάλα
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ.ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

για την επικάλυψη

  • 125γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 50ml. γάλα

για το στόλισμα

  • κουβερτούρα τριμμένη πολύχρωμη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14-16 μάφινς

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα.
  2. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι λίγο χυμό πορτοκαλιού. Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιόμορφο και έχουμε προσθέσει όλα τα υλικά για τα μάφινς βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας μας και μοιράζουμε το μείγμα έτσι ώστε να φτάνει τα ⅔ και λίγο παραπάνω σε κάθε φόρμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C μέχρι να φουσκώσουν για περίπου 20-25 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε σε μπαίν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα. κουβερτούρας. Κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα και την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.. Μόλις λιώσουν και ομογενοποιηθούν τα υλικά αποσύρουμε.
  5. Περιχύνουμε κάθε μάφιν με γλάσο και έπειτα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με χρωματιστή κουβερτούρα.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6907 Εμφανίσεις σήμερα: 0