Κέικ με σταγόνες σοκολάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. μαργαρίνη
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη στο multi
  • 2 αυγά
  • ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 βανίλια

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του., το χυμό και το γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170οC για περίπου μία ώρα.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 31977 Εμφανίσεις σήμερα: 4