Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας
Υλικά συνταγής
για το κέικ
- 500γρ. φαρίνα
- 250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα)
- ½ φλιτζ. γάλα
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
για το γλάσο
- 250γρ. κουβερτούρα λευκή
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 °C.
- Χτυπάμε σε μίξερ τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε την βανίλια και εναλλάξ φαρίνα, χυμό πορτοκάλι και γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα μας το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
- Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα., λιώνουμε σε μπαίν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. τη λευκή σοκολάτα. Ξεφορμάρουμε το κέικ και περιχύνουμε με το γλάσο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 16456
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο