Μάφινς με όρεο

short url (for easy share)

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 500γρ.φαρίνα
  • 250γρ. βούτυρο ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή ανάμεικτα
  • 440γρ. (2 ½ φλιτζ.) ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 270ml (1 ¼ φλιτζ.) γάλα
  • 1 βανίλια
  • 150γρ. μπισκότα γεμιστά (όρεο) σπασμένα καλά
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14-16 τμχ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τη βανίλια και τα μπισκΣούπα πηχτή με βάση θαλασσινά . Κυρίως από καραβίδες,αστακό ή γαρίδες.ότα τριμμένα στο μούλτι. Κρατάμε λίγα μπισκότα για το σερβιρισμα. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας για μάφιν και μοιράζουμε το μείγμα, έτσι ώστε να φτάνει τα 2/3 και λίγο παραπάνω σε κάθε φόρμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC μέχρι να φουσκώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και αφού κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε με άχνη και λίγα τριμμένα μπισκότα.

Αυτό το ήξερες

Η λέξη μπισκότο έχει αρκετή ίστορία πίσω της. Η λέξη προέρχεται από τα λατινικά που ομιλούνταν στον μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα από τη λέξη biscoctus ή αλλιώς στην σύγχρονη ιταλική γλώσσα biscotto...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1731 Εμφανίσεις σήμερα: 0