Μάφινς με γλάσο λεμονιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα μάφινς

  • 125γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100ml χυμός πορτοκάλι-λεμόνι (φυσικός)
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 50ml γάλα
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. τζίντερ τριμμένο ψιλό ή 1/4 κ.γ. σκόνη
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6-8 κ.σ. πολύχρωμη τρούφα

για το γλάσο λεμονιού

  • 300γρ. άχνη ζάχαρη
  • 45ml χυμός λεμονιού
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14-16 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμιγνύουμε με μίξερ τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε την βανίλια, το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή., το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το γάλα.
  2. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε) και λίγο χυμό πορτοκαλιού. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας για μάφιν και μοιράζουμε το μείγμα, έτσι ώστε να φτάνει τα 2/3 και λίγο παραπάνω σε κάθε φόρμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC μέχρι να φουσκώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά.
  4. Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα. λεμονιού. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό με την άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και έπειτα γλασάρουμε τα μάφινς. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με την πολύχρωμη τρούφα.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5870 Εμφανίσεις σήμερα: 5