Μάφινς πορτοκαλιού

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 125γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100ml χυμός πορτοκάλι (φυσικός)
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 50ml γάλα
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14-16 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμιγνύουμε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το γάλα.
  2. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε) και λίγο χυμό πορτοκαλιού. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας για μάφιν και μοιράζουμε το μείγμα, έτσι ώστε να φτάνει τα 2/3 και λίγο παραπάνω σε κάθε φόρμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC μέχρι να φουσκώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7866 Εμφανίσεις σήμερα: 2