Μάφινς με μύρτιλα (blueberries)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 320γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12γρ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 180γρ. βούτυρο
  • 180γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6γρ. αλάτι
  • 180γρ. αυγά
  • 180γρ. γάλα
  • 250γρ. μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 24 μάφινς

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε μια μπασίνα μαζί. Σε μίξερ αναμειγνύουμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι χρησιμοποιώντας το φτερό του μίξερ. Χτυπάμε αρχικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα μύρτιλα τα αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν. Ανακατεύουμε τα μύρτιλα με μια κουταλιά από το αλεύρι. Τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Χαμηλώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά. Κάθε φορά που προσθέτουμε ένα αυγό προσέχουμε να κατεβάζουμε από τα τοιχώματα του μπολ τα υλικά που ''ξεφεύγουν'' και να τα βοηθάμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το μείγμα αλευριού-μπέικιν. Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές σταματάμε το μίξερ βγάζουμε το φτερό και προσθέτουμε στο μείγμα τα μύρτιλα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή μαρίζ ενσωματώνουμε τα μύρτιλα στο μείγμα.
  5. Βάζουμε χαρτάκια στις θήκες για μάφινς και υπολογίζουμε περίπου 60γρ. μείγμα για κάθε μάφιν (περίπου στα 2/3 γεμίζουμε κάθε θήκη). Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από πάνω και αν καρφώσουμε στο κέντρο ένα μαχαιράκι να βγει στεγνό. Θα χρειαστούν περίπου 15-20 λεπτά ψήσιμο.
  6. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Τα μύρτιλα ή αλλιώς blueberries, είναι φρούτα υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, C και E, κάλιο, μαγνήσιο, μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες. Πιστεύεται πως τα μύρτιλα έχουν...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν αφήσουμε τα μάφινς να κρυώσουν, τα τυλίγουμε πολύ καλά με διαφανή μεμβράνη και τα διατηρούμε για 2 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα τυλίξουμε με μεμβράνη και τα βάλουμε στο ψυγείο διατηρούνται 5 με 7 μέρες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2963 Εμφανίσεις σήμερα: 0