Τα λουκάνικα Τζουμαγιάς είναι τοπική σπεσιαλιτέ της κωμόπολης Ηράκλειας του νομού Σερρών. Φτιάχνεται από τρία διαφορετικά κρέατα (χοιρινό, πρόβειο και βοδινό), διάφορα μπαχαρικά και πράσο. Είναι πολύ...
Λουκάνικα Τζουμαγιάς στη σχάρα
Υλικά συνταγής
- 2 σειρές λουκάνικα Τζουμαγιάς
- 2 λεμόνια
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια μήκους περίπου 15 εκατοστών. Τα αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα εκτός ψυγείου για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τρυπάμε ελαφρά κάθε λουκάνικο για να μην «σκάσει» στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε στα κάρβουνα μέχρι να πάρουν ωραίο ροδαλό χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με λεμόνι.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 15169
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο