Λουκάνικα χωριάτικα με ντοματίνια και ρίγανη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 λουκάνικο χωριάτικο (πρασάτο ή ριγανάτο)
  • 8-10 ντοματίνια
  • ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο ή λευκό
  • 2 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
  • 1 κλαδάκι δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.γ. αποξηραμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι τα λουκάνικα. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  2. Σοτάρουμε τα ντοματίνια για 2 λεπτά και έπειτα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί. Περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
  3. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8798 Εμφανίσεις σήμερα: 3