Λικέρ βερίκοκο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 40 κουκούτσια βερίκοκου
  • 600γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο τσίπουρο (κατά προτίμηση χωρίς γλυκάνισο) ή βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη.
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 100ml. κονιάκ
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1.5 λίτρα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σπάμε 10 από τα κουκούτσια ώστε να αποκαλυφθεί το εσωτερικό τους. Τα βάζουμε σε ένα βάζο που σφραγίζει καλά με καπάκι βιδωτό και προσθέτουμε το τσίπουρο, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 3 μήνες. Κατά διαστήματα το ανακινούμε. Τις πρώτες 2 εβδομάδες ανακινούμε και κάθε μέρα.
  3. Μετά το πέρας του ενός μηνός σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα. Πετάμε τα κουκούτσια και την κανέλα. Προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μπουκάλια.
  4. Τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 1 μήνα ακόμη

Αυτό το ήξερες

Το βερίκοκο είναι ο καρπός της ασιατικής προέλευσης βερικοκιάς. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και στις βιταμίνες A, B1, B2 και C. Καταναλώνεται ολόκληρο ως φρούτο ή ο χυμός του, αλλά και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2213 Εμφανίσεις σήμερα: 0