Λικέρ ρόδι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ρόδια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ξύλα κανέλας
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο
  • βότκα ή λευκό κονιάκ
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπουκάλι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο τα ρόδια με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Το σφραγίζουμε καλά. Τα αφήνουμε 1 μήνα στον ήλιο. Κάθε μέρα κουνάμε το βάζο 1 φορά.
  2. Μετά τον ένα μήνα, σουρώνουμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι ή γάζα.
  3. Μετράμε την ποσότητα του χυμού των φρούτων και συμπληρώνουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα λευκό κονιάκ ή βότκαΔιαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών, όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη.. Έτσι θα έχουμε ένα μέτριο προς δυνατό ποτό.
  4. Βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Σφραγίζουμε.
  5. Διατηρούμε το λικέρ μας σε σκοτεινό μέρος και κάθε φορά το σφραγίζουμε καλά.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το ρόδι εκτός από ισχυρό συμβολισμό στην παράδοσή μας έχει και ισχυρή επίδραση στην καλή υγεία του οργανισμού! Τα συστατικά του ροδιού συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10705 Εμφανίσεις σήμερα: 0