Πρασόρυζο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
  • 1 φλιτζ. νερό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεματίζουμε τα πράσα για να γίνουν πιο ελαφριά. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τα πράσα. Τα ανακατεύουμε να πάρουν λάδι όλα και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι στα πράσα κι ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει.
  4. Μόλις γίνει το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 7593 Εμφανίσεις σήμερα: 5