Κριθαράκι με μανιτάρια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.6 (20 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. κριθαράκι
  • 2 φλιτζ. χυμός ντομάτα
  • 5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκόρδο λιωμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά..
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το φαγητό προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για περίπου 1 ώρα.
  4. Σερβίρουμε ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 46799 Εμφανίσεις σήμερα: 11