Κριθαράκι με χωριάτικα λουκάνικα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.8 (19 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μπουκιές
  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ½ κούπες νερό
  • 1 κούπα ντομάτα χυμό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι και τη ρίγανη. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα υλικά μας προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι της κατσαρόλας.
  3. Όταν ρουφήξει τα υγρά του και μείνει με λίγο ζουμάκι, προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.
Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 29040 Εμφανίσεις σήμερα: 8