Κρέπες με πραλίνα φουντουκιού και φρέσκιες φράουλες

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τις κρέπες

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα.

για τη γέμιση μίας κρέπας

  • 1 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού/κρέπα
  • 1 κεσεδάκι φράουλες για όλο το μείγμα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη για όλο το μείγμα
  • 1 σφηνοπότηρο λικέρ ή μπράντυ για όλο το μείγμα
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη για όλο το μείγμα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες

Διαδικασία συνταγής

για τις κρέπες

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε φετάκια, τις μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. με τη ζάχαρη και το λικέρ ή το μπράντυ και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
  2. Γεμίζουμε τις κρέπες, πρώτα βάζουμε την πραλίναΖάχαρη σε μορφή καραμέλας και ζεματισμένα αμύγδαλα τα οποία ανακατεύονται μεταξύ τους και αφήνωνται να κρυώσουν. Έπειτα σπάζονται σε κομμάτια ή θρυμματίζονται σε γουδί. Χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα και να γαρνίρουν παγωτά κρέμες κ.ά. φουντουκιού και έπειτα τις φράουλες.
  3. Τυλίγουμε σε τρίγωνο ή πούρο.
  4. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με ζάχαρη άχνη.

Αυτό το ήξερες

Τα φουντούκια, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, αν καταναλώνονται με μέτρο (έως 30γρ.) μπορούν να είναι πολύ ωφέλιμοι για την υγεία. Τα φουντούκια, συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
Για να πασπαλίσουμε ομοιόμορφα με την άχνη τις κρέπες, χρησιμοποιούμε το σουρωτήρι για το τσάι. Ρίχνουμε μέσα άχνη και κουνάμε αριστερά-δεξιά!

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2179 Εμφανίσεις σήμερα: 0