Κρέπες με πλούσια γέμιση και σάλτσα ντομάτας
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- αλεύρι περίπου 3 κούπες
- 3 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα
για τη γέμιση
- 1 φάκελο έτοιμη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- ½ φλιτζ. κασέρι τριμμένο
- 6-7 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 150γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (από βάζο, έτοιμη ψημένη)
- 6-7 ελιές χωρίς το κουκούτσι τους ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κονσέρβα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. εμπορίου ή 2 φλιτζ. φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη κομμένη κονκασέ
- 3 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγο βούτυρο για το ταψί
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
για τη ζύμη
- Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
- Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
- ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
- Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).
για τη γέμιση
- Φτιάχνουμε έτοιμη μπεσαμέλΓαλλική σάλτσα με βούτυρο, αλεύρι, γάλα. Γνωστή στην ελληνική κουζίνα για την χρησιμότητα της στον παραδοσιακό μουσακά αλλά και στο παστίτσιο. Το όνομα της το πήρε από τον δημιουργό της, Λουί ντε Μπεσαμέλ. με το περιεχόμενο του φακέλου και 1 λίτρο γάλα.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από ντομάτα, κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
- Γεμίζουμε τις κρέπες, τις τυλίγουμε σε πούρο κλείνοντας τις άκρες τους για να μην χυθεί η γέμιση.
- Βουτυρώνουμε τα ταψί και βάζουμε τις κρέπες μέσα.
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περιχύνουμε τις κρέπες και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στους 180–200οC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9145
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο