Κρέπες με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα ντομάτας

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα

για τη γέμιση

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 κουτί εμπορίου σάλτσα ντομάτας
  • 6 κ.σ. σκληρό τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15-17 κρέπες

Διαδικασία συνταγής

για τη ζύμη

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα μας.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  2. Κόβουμε τα λαχανικά.
  3. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κοτόπουλό μας μέχρι να πάρει ελάχιστο χρώμα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί.
  6. Αφήνουμε να εξατμιστεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Ρίχνουμε 3 κ.σ. τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Γεμίζουμε τις κρέπες , τις τυλίγουμε σε πούρο κλείνοντας τις άκρες τους για να μην χυθεί η φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση..
  10. Βουτυρώνουμε το ταψί και τις βάζουμε μέσα.
  11. Περιχύνουμε με ντομάτα και πασπαλίζουμε με τυρί.
  12. Ψήνουμε στους 180–200οC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το αλεύρι είναι καλύτερο να το κοσκινίζουμε πριν φτιάξουμε οποιαδήποτε ζύμη.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5052 Εμφανίσεις σήμερα: 0