Κουσκούς με λιαστές ντομάτες και καπνιστό σολομό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. κουσκούς
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250ml βραστό νερό ή ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 160γρ. καπνιστός σολομός
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ (να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες, γυάλινο κατά προτίμηση) βάζουμε το κουσκούς, το λάδι και το βραστό νερό αλατισμένο. Προαιρετικά, προσθέτουμε στο νερό σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά, κουκουρμά κλπ. για να το αρωματίσουμε. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς να τραβήξει τα υγρά για 10-15 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον σολομό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε προσθέτοντας καπνιστό σολομό σε κάθε πιάτο.

Αυτό το ήξερες

Το κουσκούς είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες. Επίπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου αλλά και των λιπιδίων στο αίμα.
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2105 Εμφανίσεις σήμερα: 3