Κουνουπίδι τουρσί με πράσινη πιπεριά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 400γρ. αγγούρι (σε ροδέλες)
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 2 φλιτζ. λευκό ξύδι
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Από βραδύς βάζουμε σε τρυπητό το κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες, πασπαλίζοντας το με μισή κουταλιά αλάτι.
  2. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το αγγούρι και άλλη μισή κουταλιά αλάτι. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για άλλη μία ώρα.
  3. Σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά σε κατσαρόλα το ξύδι, τη μία κουταλιά αλάτι, το πιπέρι και το δαφνόφυλλο. Σουρώνουμε το ξύδι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ξεπλένουμε τα λαχανικά με κρύο νερό. Σε κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το κουνουπίδι, το αγγούρι και τις πιπεριές για πέντε λεπτά, από την ώρα που θα πάρουν βράση. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  5. Τα βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο, τα καλύπτουμε με το ξύδι και σφραγίζουμε.

Αυτό το ήξερες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Λόγω των πολλών αντικαρκινικών του ιδιοτήτων, το κουνουπίδι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του στήθους, του πάγκρεας, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη και του παχέος εντέρου....

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5952 Εμφανίσεις σήμερα: 0