Κουλουράκια μεθυσμένα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ⅓ φλιτζ. σουσάμι
  • 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30 τεμάχια
Κρήτη (Ρέθυμνο)

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν. Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
  2. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5εκ. περίπου και κόβουμε τα κουλουράκια με κουπ πάτ και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC , στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Ρέθυμνο
Κρήτη

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4986 Εμφανίσεις σήμερα: 0