Κουλουράκια μεθυσμένα
Υλικά συνταγής
- 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- ½ φλιτζ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
- ½ κ.γ. κανέλα
- ⅓ φλιτζ. σουσάμι
- 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν. Ανακατεύουμε με σύρμα όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
- Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5εκ. περίπου και κόβουμε τα κουλουράκια με κουπ πάτ και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC , στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Ρέθυμνο
Κρήτη
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8032
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο