Κουλουράκια της μαμάς

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 λεμόνι (το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
  • ¼ φλιτζ. γάλα ή χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. κοσκινισμένο
  • 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Αδάμ Παγώνης
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 35 -40 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους 2 από τους κρόκους ένα ένα και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα ή τον χυμό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Δεν ζυμώνουμε πολύ το ζυμάρι μας.
  3. Αφήνουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε πλεξούδες ή σαν σαλιγκαράκια. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νεράκι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Όταν βγάζουμε από το φούρνο τα κουλουράκια μας φαίνονται ακόμη μαλακά. Δεν τα παραψήνουμε γιατί όσο κρυώνουν σφίγγουν.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 14442 Εμφανίσεις σήμερα: 3