Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Κότσια στη γάστρα μαριναρισμένα με σόγια
Υλικά συνταγής
- 6 κότσια χοιρινά (περίπου 1½ κιλό το καθένα)
- 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
για τη μαρινάδα
- 5 σφηνοπότηρα σόγια σως
- 6 κ.σ. μουστάρδα
- 4 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι (λίγο)
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα κότσια από το προηγούμενο βράδυ. Αρχικά τα πλένουμε τα τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε τα κότσια, τα οποία έχουμε τοποθετήσει στη γάστρα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και φροντίζουμε να τα γυρίσουμε πλευρά μια φορά μέχρι τη στιγμή που θα τα μαγειρέψουμε.
- Πριν το ψήσιμο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στην αρχή για μισή ώρα στους 250οC.
- Έπειτα χαμηλώνουμε στους 150οC και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ακόμα. Ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο ζωμό ή νερό και τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα για να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ακόμη περισσότερο.
- Αφήνουμε τα κότσια για 15 λεπτά να ανακτήσουν τους ζωμούς τους και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17498
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο