Κοτόσουπα με λαχανικά και κουσκούς

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 2 πλατάρια και ο λαιμός
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
  • 5 μανιτάρια λευκά
  • 1 πατάτα κομμένη σε ζάρια
  • 1 φλιτζ. κουσκούς
  • 1 κ.σ. λουίζα αποξηραμένη τριμμένη
  • 2 λεμόνια ( ο χυμός τους)
  • 1 κ.γ. κοφτό κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένο με κρύο νερό. Μόλις πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., αρχίζουμε να ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  2. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κοτόπουλο σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το καρότο, τις πατάτες. Τα ανακατεύουμε λίγο να πάρουν λάδι και προσθέτουμε το κουσκούς και κουσκούς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να μην κολλήσει το κουσκούς και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. από την κότα. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία τη σούπα να βράσει.
  3. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμη η σούπα προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη λουίζα, το χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.
Το κουσκούς είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες. Επίπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου αλλά και των λιπιδίων στο αίμα.
Η λουίζα θεωρείται φυτό τονωτικό και εφιδρωτικό. Χρησιμοποιείται συνήθως σε περιόδους δίαιτας καθώς πιστεύται οτι βοηθάει κατά της κατακράτησης υγρών και διεγείρει τον μεταβολισμό. Αναδύει ένα άρωμα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4691 Εμφανίσεις σήμερα: 2