Ελαφριά κοτόσουπα με κολοκυθάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 2 κολοκυθάκια σε φέτες
  • 1 καρότο σε φέτες
  • ½ φλιτζανάκι ρύζι γλασέ
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένο με κρύο νερό. Μόλις πάρει μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., αρχίζουμε να ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για μια ώρα περίπου.
  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι, την πατάτα, τα κολοκυθάκια και το ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά (να μαλακώσει το ρύζι, το κολοκύθι και η πατάτα).
  4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. του. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε ζεστή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτό το ήξερες

Οι σούπες αποτελούνται κατά πολύ μεγάλο μέρος από νερό κι έτσι μπορούν να συνεισφέρουν στην ενυδάτωση του οργανισμού
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3904 Εμφανίσεις σήμερα: 0