Ανθός αλατιού ή Αφρίνα

Ο ανθός αλατιού (fleur de sel στα γαλλικά) θεωρείται το καλύτερο αλάτι. Είναι 100% αλάτι, το οποίο δεν έχει υποστεί χημική επεξεργασία ή μεταποίηση. Συλλέγεται με τα χέρια απο την κορυφή της αλυκής, πλένεται παραδοσιακά και αποξηρένεται. Έχει κάτασπρο φυσικό χρώμα (το απλό επιτραπέζιο αλάτι υπόκειται σε λεύκανση). Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, φθόριο, μαγνήσιο, ασβέστειο και κάλιο. Δυστυχώς όμως, παραμένει κι αυτό αλάτι που σημαίνει οτι η μεγάλη κατανάλωσή του προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης και κατακράτηση υγρών. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ξακουστές χώρες για τον ανθό αλατιού της, μαζί με την Γαλλία και την Πορτογαλία. Τα πιο γνωστά μέρη της Ελλάδας με παραγωγή ανθού αλατιού είναι το Μεσσολόγγι, η Κρήτη και η Μάνη.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Κοτόπουλο με ανθό αλατιού και ανάμεικτα λαχανικά
Κοτόπουλο με ανθό αλατιού και ανάμεικτα λαχανικά

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά