Κοκορέτσι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

 • 3 συκωταριές αρνίσιες
 • 4 κιλά έντερα
 • 3 μπόλιες αρνίσιες (ή χοιρινές)
 • ρίγανη
 • 5 λεμόνια (ο χυμός τους)
 • αλάτι
 • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 10-12 άτομα
Ευρώπη (Ελλάδα)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 1. Τεμαχίζουμε τις συκωταριές σε κομμάτια μεγέθους περίπου όσο μισό λεμόνι. Πλένουμε πολύ καλά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
 2. Πλένουμε τα έντερα πολύ καλά και ξεπλένουμε και με τον χυμό λεμονιού. Προσέχουμε να μην τα κόψουμε κάθετα. Παράλληλα, βάζουμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό με λεμόνι για να ανοίξουν.
 3. Περνάμε σε βέργα σούβλας (τετράπλευρη) τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ (για παράδειγμα γλυκάδι, καρδιά, γλυκάδι, πνευμόνι, συκώτι). Έπειτα τυλίγουμε με τις μπόλιες.
 4. Ξεκινάμε το τύλιγμα με τα έντερα. Κάνουμε έναν κόμπο στην μια άκρη της σούβλας και απλώνουμε το έντερο προς την άλλη πλευρά της σούβλας. Επαναλαμβάνουμε για 3-4 φορές. Τυλίγουμε έπειτα το κοκορέτσι περιμετρικά ώστε να καλυφθεί όλο το εσωτερικό του.
 5. Ψήνουμε ψηλά από τη φωτιά γυρνώντας το στην αρχή διαρκώς και έπειτα, αφού αρχίσει να «αφρίζει», δηλαδή να ψήνεται καλά και εσωτερικά, το γυρνάμε λιγότερο. Μετά από 3 ώρες περίπου είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από την σούβλα αφού το αφήσουμε να σταθεί λίγο και αφού είμαστε βέβαιοι ότι έχει βγάλει όλα τα υγρά του.
 6. Σερβίρουμε με λεμόνι και φρεσκοτριμμένη ρίγανη αν έχουμε την δυνατότητα.
Ελλάδα
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Είτε τα θέλουμε για να φτιάξουμε μαγειρίτσα είτε για να φτιάξουμε έναν αγαπημένο μεζέ όπως το κοκορέτσι τα έντερα πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά. Δεν υπάρχει καμία βάση στην θεωρία που λένε μερικοί...
Το κοκορέτσι είναι παραδοσιακό ελληνικό ορεκτικό και πήρε την ονομασία του από την ρουμάνικη λέξη κουκουρέτσου, που σημαίνει αδράχτι. 

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 18885 Εμφανίσεις σήμερα: 1