Είτε τα θέλουμε για να φτιάξουμε μαγειρίτσα είτε για να φτιάξουμε έναν αγαπημένο μεζέ όπως το κοκορέτσι τα έντερα πρέπει να τα πλένουμε πολύ καλά. Δεν υπάρχει καμία βάση στην θεωρία που λένε μερικοί...
Κοκορετσάκια στο φούρνο
Υλικά συνταγής
- 2 συκωταριές από αρνί ή κατσίκι
- τα γλυκάδια τους
- 3 εντεράκια αρνίσια ή από κατσίκι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ρίγανη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- λίγη πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 3-4 κοκορετσάκια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τεμαχίζουμε τις συκωταριές σε κομμάτια μεγέθους περίπου όσο μισό λεμόνι. Πλένουμε πολύ καλά, αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε με , μουστάρδα, σκόρδο, ρίγανη και πάπρικα και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
- Πλένουμε τα έντερα πολύ καλά και ξεπλένουμε και με τον χυμό λεμονιού. Προσέχουμε να μην τα κόψουμε κάθετα. Παράλληλα, βάζουμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό με λεμόνι για να ανοίξουν.
- Περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια ή σε μεταλλικά σουβλάκια φούρνου, τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ (για παράδειγμα γλυκάδι, καρδιά, γλυκάδι, πνευμόνι, συκώτι). Έπειτα τυλίγουμε με τις μπόλιες.
- Ξεκινάμε το τύλιγμα με τα έντερα. Κάνουμε έναν κόμπο στην μια άκρη από το σουβλάκι και απλώνουμε το έντερο προς την άλλη πλευρά της σούβλας. Επαναλαμβάνουμε για 3-4 φορές. Τυλίγουμε έπειτα το κοκορέτσι περιμετρικά ώστε να καλυφθεί όλο το εσωτερικό του.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC και τυλίγουμε τα κοκορετσάκια με λαδόκολλα και ψήνουμε για 40 λεπτά στις αντιστάσεις. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και προαιρετικά αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεροψηθεί το εντεράκι. Πριν το σερβίρισμα περιμένουμε λίγο να σταθούν τα κοκορετσάκια πριν τα κόψουμε.
Αυτό το ήξερες
Το κοκορέτσι είναι παραδοσιακό ελληνικό ορεκτικό και πήρε την ονομασία του από την ρουμάνικη λέξη κουκουρέτσου, που σημαίνει αδράχτι.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 19030
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο