Κοκκινιστό με κριθαράκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το μοσχαράκι

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
  • ⅓ κ.γ. κύμινο
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το κριθαράκι

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 3½ κούπες νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

για το μοσχαράκι

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το κύμινο, την πάρπικα, το μπαχάρι,το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  7. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  8. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  9. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (ζεστό).

για το κριθαράκι

  • Βάζουμε το νερό να βράσει με λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο.
  • Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και βράζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
  • Στο τέλος ενώνουμε το κριθαράκι με το κρέας και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Προαιρετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε το φαγητό μας με ένα σκληρό τυρί τριμμένο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 17250 Εμφανίσεις σήμερα: 31