Κοκκινιστό αλκοολικό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 1 σφηνοπότηρο (50 ml) τσίπουρο ή τσικουδιά
  • ½ φλιτζ. μαυροδάφνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κρότο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 15–20 φύλλα φρέσκος δυόσμος
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3 λεπτά.
  6. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το τσίπουρο ή την τσικουδιά.
  7. Προσθέτουμε τα κρασιά, τη ντομάτα, 1 ποτήρι νερό, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  8. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  9. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
  10. Το αλάτι και το δυόσμο τα βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος (το δυόσμο μπορούμε να τον προσθέσουμε και στο σερβίρισμα).

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3104 Εμφανίσεις σήμερα: 0