Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί και κανέλα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
- 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
- 2 ποτήρια νερό περίπου
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλα
- 3 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το καρότο, το μπαχάρι, την κανέλα, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10021
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο