Μοσχαράκι κοκκινιστό με κρασί και κανέλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το καρότο, το μπαχάρι, την κανέλα, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  6. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  7. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  8. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10021 Εμφανίσεις σήμερα: 2