Κόκκινα φασόλια με σάλτσα σύκο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 450γρ. κοκκινα φασόλια κονσέρβα
  • ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 κ.γ. βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. ψιλοκομμένα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα φασόλια. Τα βάζουμε σε μπολ.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σύκο μαζί με το ξύδι έως ότου λιώσει. Σουρώνουμε τη μαρμελάδα μέσα στα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με τα φασόλια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.
  4. Ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα στη σχάρα.

Αυτό το ήξερες

Τα φασόλια προσφέρουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο και κάλιο.
Το σύκο δεν υπάρχει τυχαία στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προκαλεί δηλαδή έντονο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2501 Εμφανίσεις σήμερα: 0