Κοχύλια με μοτσαρέλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. κοχύλια
  • 8-10 κομμένα στα τέσσερα ντοματίνια ή 3 ντομάτες ώριμες, αλλά όχι μαλακές κομμένες σε ζάρια
  • 450γρ. μοτσαρέλαΙταλικό μαλακό, λευκό τυρί από γάλα νεροβούβαλου. Αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Είναι υλικό που χρησιμοποιείται πολύ στις πίτσες. κομμένη σε ζάρια
  • ½ φλιτζ. βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. φύλλα ψιλ/να
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα κοχυλάκια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ετοιμάζουμε τα ντοματίνια, τον βασιλικό και την μοτσαρέλα.
  2. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει" λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
  3. Αναμειγνύουμε τα υλικά όλα μαζί και σερβίρουμε. Αυτή τη σαλάτα είναι καλύτερο να την καταναλώσουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του world pasta organization, οι Ιταλοί καταναλώνουν 26 κιλά ζυμαρικά κατά κεφαλήν ετησίως, ακολουθουν οι Τυνήσιοι και η Βενεζουέλα και τέταρτοι οι Έλληνες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2420 Εμφανίσεις σήμερα: 0