Η τσουκνίδα που ίσως για κάποιους είναι υποτιμημένη χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων πίσω στην εποχή του Χαλκού και παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η τσουκνίδα έχει βρει εφαρμογή στη...
Κιντέατα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό τσουκνίδες
- 3 ποτήρια νερό
- 5 κ.σ. αλεύρι καλαμποκίσιο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
Ποντιακές συνταγές (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μπλανσάρουμε τις τσουκνίδες. Έπειτα τις βάζουμε με το νερό (3 ποτήρια) να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό. Βάζουμε σε κατσαρόλα τις τσουκνίδες και τις λιώνουμε με την βοήθεια ενός πηρουνιού ή τις περνάμε από μπλέντερ.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακάτευουμε. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε διαρκώς ενώ σιγοβράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C..
- Όταν πάρει ωραία μορφή κρέμας αποσύρουμε από την φωτιά. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο.
Γενικά
Ποντιακές συνταγές
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8172
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο