Κεμπάπ με σπιτική κέτσαπ σε πιτούλες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το κεμπάπ

  • 500γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 8 πιτούλες αράβικες
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ⅓ φλιτζ. δυόσμος
  • ⅓ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τη σπιτική κέτσαπ

  • 8 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τριμμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί εκτός απο τις πιτούλες και τα υλικά για την σπιτικη κέτσαπ.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα σε κυλινδρικό μέγεθος ,ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι. Όταν τα κεμπάπ μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 20 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
  7. Εναλλακτικά, λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου μας και τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα κεμπάπ. Ψήνουμε στους 180 °C.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο τις πιτούλες για μερικά λεπτά.
  9. Την ώρα που ξεκουράζουμε τον κιμά μας, φτιάχνουμε τη σπιτική κέτσαπ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί.
  10. Σερβίρουμε τα κεμπάπ μας ζεστά, με τις πίτες και τη σπιτική κέτσαπ.

Αυτό το ήξερες

Ο κιμάς μπορεί να μείνει στη συντήρηση του ψυγείου μόνο 1 μέρα και πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

1. Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
2. Στην περίπτωση που ενώ ζυμώνουμε τον κιμά, το μείγμα μας δεν είναι αρκετά σφικτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε να κάνουμε πιο συμπαγές το μείγμα μας. Στην αντίθετη περίπτωση, αν το μείγμα μας είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή κρασί ή ελαιόλαδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6102 Εμφανίσεις σήμερα: 2