Πικάντικα σουτζουκάκια με σάλτσα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 1 αυγό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένοΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε κόκκινο κρασί και καλά στραγγισμένο ή 4 κ.σ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο από το τηγάνισμα

για τη σάλτσα

  • 3 ποτήρια χυμός ντομάτας (από φρέσκιες ντομάτες)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια, μαζί.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα σουτζουκάκια,ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Βγάζουμε τα σουτζουκάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Κρατάμε στο τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο στο οποίο τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια.
  8. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσουνΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 10 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε και τα σουτζουκάκια στο τηγάνι και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το ψήσιμο σε σιγανή φωτιά.
  10. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό.

Αυτό το ήξερες

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 2806 Εμφανίσεις σήμερα: 0