Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τα σουτζουκάκια

  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500γρ. κιμάς χοιρινός ή αρνίσιος
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένοΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε κόκκινο κρασί και καλά στραγγισμένο ή ½ φλιτζ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτό πιπέρι

για τη σάλτσα

  • 3 ποτήρια χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο από το τηγάνισμα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας και τα τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Βγάζουμε τα σουτζουκάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Κρατάμε στο τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο στο οποίο τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια μας.
  8. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο τηγάνι μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τα κ σουτζουκάκια στο τηγάνι και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  10. Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας.

Αυτό το ήξερες

Μπορούμε να κρατήσουμε τον κιμά στην κατάψυξη, φτιάχνοντας μικρά επίπεδα πακετάκια πολύ καλά τυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη. Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε τον κιμά, βγάζουμε το πακετάκι από το...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

1. Ζυμώνουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια ώστε να μην κολλάει στα χέρια ο κιμάς, αλλά και για να πάρει την υγρασία που θα τον κάνει αφράτο.
2. Στην περίπτωση που ενώ ζυμώνουμε τον κιμά, το μείγμα μας δεν είναι αρκετά σφικτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ώστε να κάνουμε πιο συμπαγές το μείγμα μας. Στην αντίθετη περίπτωση, αν το μείγμα μας είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή κρασί ή ελαιόλαδο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5343 Εμφανίσεις σήμερα: 3