Κέικ marble (βανίλια-σοκολάτα)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή βούτυρο αγελάδος
  • 1 ποτήρι γάλα (250ml)
  • 90γρ. κουβερτούρα
  • 1 βανίλια

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
  3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια. Χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε τη μισή ζύμη σε ένα μπολ.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στη ζύμη που έχουμε αφήσει στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε εναλλάξ τα δύο μείγματα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για 50 λεπτά με μία ώρα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως το κόβουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10578 Εμφανίσεις σήμερα: 9